VÅRA UTBILDNINGAR

Information


Vi erbjuder dig en personlig och skräddarsydd körkortsutbildning av behörighet B, personbil. Här nedan ser du vårt utbud, där du väljer det som precis passar dig bäst. Ett bra tips är när du väljer att köpa körlektioner i form av paket att du även köper teoripaketet. Väljer du däremot vår intensivutbildning så ingår teoripaketet. 


KÖRLEKTIONER

Traditionell utbildning där du tar körlektioner när det passar dig och i den takt du önskar. Här erbjuder vi enstaka lektioner, ett paket på 5 lektioner och ett paket på 10 lektioner.


Teori

För att göra teorin så rolig och lärorik som möjligt så har vi valt att fokusera på en variation av läromedel. Vi erbjuder fyra olika sätt att studera teorin på: Läroböcker, teoripärmar, datortest, och lärarledda teorilektioner.


Läroböcker

Här finns det en mängd läroböcker som ger dig den bästa starten på din väg till körkortet. Vi använder oss av Sveriges Trafikskolors Riksförbunds (STR) egna böcker.Teoripärmar

Vi har sex stycken pärmar som innehåller teorifrågor, varje pärm har femtio frågor var. Man svarar på frågorna på en svarsblankett, som man sedan rättar med hjälp av ett facit. Pärmarna ger dig en bra grundkunskap och därför rekommenderar vi att man gör klart alla pärmar innan man går över och gör dataproven. Pärmarna kan du arbeta med under våra öppettider.  


Datortest

Datortesten är den sista biten av teorin. Testernas frågor är upplagda precis som Trafikverkets teoriprov. Du kan arbeta vid våra datorer på trafikskolan under våra öppettider eller hemifrån via internet.


Teorilektioner

Två gånger per vecka hålls lärarledd teoriundervisning.  Föreläsningarna är från kl. 17.45 till 18.30.INTENSIVUTBILDNING

Vår populära intensivutbildning är ett mycket bra och effektivt sätt att ta ditt körkort på, förutsatt att du har tiden att under två veckors tid endast studera teori och övningsköra. 


Intensivutbildningen innebär studier  i 2 veckor där du varvar körlektioner med teori.  Du kommer att köra två till tre körlektioner per dag, oftast dubbla lektioner. Du kan välja din intensivkurs enligt våra paket som beskrivs nedan.


Intensivutbildning 1, två veckor
19 st körlektioner inkl. teoripaketet, dvs 5 lärarledda teorilektioner samt körkortsfrågor på Elevcentralen.


Intensivutbildning 2, två veckor
19 st körlektioner inkl. körkortsfrågor på Elevcentralen.
INTRODUKTIONSUTBILDNING (Handledarkurs)

Kursen hålls de datum som presenteras på första sidan mellan kl 18.00 - 21.30 om ingen annan tid angetts. 

Max antal deltagare: 23 Anmäl dig genom länken nedan och fyll i under rubrik Meddelande  vilken kurs och datum du vill gå.


                              Anmäl dig här

Krav på Eleven

  •  Eleven måste vara minst 15 år och 9 mån för att gå utbildningen, övningskörning är tillåten från 16 års ålder.
  •  Eleven har ett körkortstillstånd och en giltig introduktionsutbildning, (dock behöver du ej ett körkortstillstånd innan du går din introduktionsutbildning).


 Krav på Handledaren

  • Du har fyllt 24 år.
  •  Du har haft körkort i minst 5 år, för det fordon du tänker övningsköra med. ( Körkortet är utfärdat i sverige eller någon EES-stat.)
  •  Du som ska vara handledare vid privat övningskörning för behörighet B, ska ha gått en introduktionsutbildning innan du kan bli godkänd som handledare.


Observera att din elev måste ha fått ett körkortstillstånd för att du ska kunna bli godkänd som handledare.


RISKETTAN

Nästa kurstillfälle: Ses på första sidan under rubrik "kommande kurser".


Anmäl dig här

 

Antal utbildningsplatser

Max 16 deltagare.


Historik

Från och med den 1 april 2009 utökades den obligatoriska Riskutbildningen till att bli tvådelad: Riskettan och Risktvåan.


Riskettan omfattar riskbeteenden, trötthet, alkohol och droger.


Risktvåan, även kallad halkkörning ger dig bl.a. en uppfattning om hur det är att köra under speciella förhållanden och olika faror i trafiken.


Information

Kom cirka 15 minuter innan kursens start för registrering och betalning för dig som inte betalt via bankgiro. Du måste kunna legitimera dig med giltigt SIS märkt ID-kort,svenskt nationellt ID-kort eller EU-pass.


Återbud

Eventuellt återbud lämnas senast kl 14.00 dagen före bokad kurs. Full avgift tas ut vid för sen avbokning samt för uteblivna kursdeltagare. Undantag ges vid uppvisande av intyg.


Läs mer om riskettan här


En utförd riskutbildning är giltig i 5 år.


 

Välkommen med din anmälan!